ING Finance Trainee Beau vertelt…

Finance Trainee Beau Diederen – Vrijwel meteen na het afronden van haar studie, in 2017, begon Beau bij ING als Finance trainee. Inmiddels werkt ze alweer even in haar eerste vaste positie bij Wholesale Banking Finance.

De keuze voor een traineeship maakte ze bewust: “Tijdens een traineeship is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en je krijgt de mogelijkheid om allerlei trainingen en opleidingen te doen. Dat is soms best pittig. Het verplichte CFA-examen (Chartered Financial Analyst) heb ik gelukkig gehaald.”

Zes maanden in het hart van het financial center New York

Sprong in het diep

Ook de internationale kansen waren voor Beau belangrijk bij de keus voor het ING traineeship. Haar eerste rotatie was in Nederland, bij Management Accounting voor de Domestic Bank. Voor haar tweede rotatie ging ze naar New York. Ze kreeg er een plek in het Financial Accounting team bij Wholesale Banking. “Ik kende New York van alle films en tv, maar het werk en de werkomgeving waren voor mij onbekend terrein, dat was een sprong in het diepe. Zes maanden heb ik in het hart van het financial center gewerkt. Dát meemaken is geweldig interessant. Het was minder hiërarchisch dan ik had gedacht, dat heeft me echt positief verrast. Iedereen was heel open, mijn collega’s wilden me alles laten zien en uitleggen zodat ik in een korte tijd zoveel mogelijk kon leren.”

“In New York woonde ik midden in het centrum, vanuit mijn appartement liep ik zo naar mijn werk. In mijn gebouw woonden veel ING-collega’s, veelal jonge mensen. Ik heb een super tijd gehad. In een half jaar kun je veel leren over de verschillende financiële processen binnen financial accounting en de verschillende producten die ING in de USA aanbiedt. Hoe ziet de balans eruit? Hoe worden de maandelijkse rapportages die naar het HQ gaan gemaakt? Hoe werkt een ECB stresstest? Ik vond het erg jammer om weg te gaan en als ik de kans krijg ga ik zeker nog eens terug!”

In het Global Management Information team

Sinds oktober 2018 werkt Beau in haar eerste vaste functie bij Wholesale Banking, opnieuw binnen Management Accounting. “Ik werk in het Global Managament Information team. We kijken vanaf een hoog niveau naar Wholesale Banking, over alle producten en alle landen heen. Maandelijks leveren we managementrapportages aan en ieder kwartaal verstrekken we input en analyses voor de exerne verslaggeving. Ik werk met grote aantallen cijfers, die worden aangeleverd door de landen- en productteams. Ons team heeft hierdoor veel contact met de landen waarin ING actief is. Daarnaast ondersteunt het team de CFO van Wholesale Banking. In ons team rouleert de functie van coördinator: hij of zij coördineert de kwartaalafsluiting en zorgt ervoor dat alle informatie op tijd wordt aangeleverd. Die rol kreeg ik meteen in mijn eerste kwartaal, een hele verantwoordelijkheid! Maar het gaf me wel meteen veel inzicht en ik kon rekenen op back-up van een ervaren collega.”

Beau’s huidige rol geeft haar een volledig beeld van Wholesale Banking binnen ING, in de toekomst wil ze zich waarschijnlijk meer specialiseren. “Maar in welke richting? Dat is nog best lastig, er is zóveel mogelijk binnen ING. Veel praten met mensen om ideeën op te doen helpt. Dat leer je trouwens wel als trainee: je moet je eigen toekomst vormgeven en je kunt het beste maar meteen starten met de oriëntatie daarop. Voor je het weet is je rotatie alweer voorbij.”

Meer info over de ING Finance Traineeship

Over Beau

Beau deed een bachelor Bedrijfseconomie in Tilburg en een master Accounting & Finance aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze nog altijd woont. In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vriendinnen en droomt ze over volgende reizen. In Zuid-Afrika is ze al geweest, en meerdere keren in Azië (ze woonde zelfs een tijd in Bangkok tijdens haar studie), maar er staat nog veel meer op haar ‘dream destination list’.

Our partners